Az óvodások saját kezűleg készített díszeket aggattak csütörtökön a tűzoltólaktanya udvarán álló hatalmas fenyőre: a Petőfi Sándor utca Központi Óvodába járó gyermekek együtt készültek a karácsonyra az egység tagjaival. Bőven volt meglepetés, a kicsik birtokba vehették a hatalmas tűzoltóautókat.
– Én nagyon bátor vagyok, emelj magasra: ezt a díszt még felakarom tenni – mondta egy lurkó az egyik jól megtermett tűzoltónak. A Pillangó és a Csiga csoport ovisai látogattak a kaposvári tűzoltóságra, ahol együtt díszítették a fenyőt. A gyerekek ismerik a mentők, a tűzoltók és a rendőrök munkáját: a Villogó program lehetőséget teremt arra, hogy a nagycsoportosok közelről bepillantást nyerjenek az egységek életébe. Így azt is megtudták, hogy a tűzoltók éjjel-nappal riaszthatóak, mindig segítenek a bajbajutott embereken, még karácsonykor is, amikor mindenki otthon ünnepel. Szakemberek azt mondják: a program segítségével erősíteni lehet a kicsik biztonságérzetét.

Ének és vers meglepetésnek: az ovisok produkcióját nagyra értékelték a tűzoltók, akik szintén meglepetéssel készültek. A laktanya udvarára két hatalmas tűzoltóautó gördült ki, amelyet pillanatok alatt birtokba vettek a gyerkőcök. Róth Zoltán őrnagy, kaposvári tűzoltóparancsok és munkatársai derekasan állták a rohamot: az ovisok egymás után kéretőztek fel az új Rábára, s a Renault-ra is jó páran felmásztak. A bátrabbak még a tűzoltó sisakot is felpróbálták, s a kérdések csak úgy záporoztak. 

Mindenki azt akarta tudni: mennyi víz fér el a tűzoltókocsiban, s milyen gyorsan halad a jármű. Az érdeklődést tekintve egyértelműen úgy tűnt, hogy a program rövidesen folytatódik.