A hagyományokat követve 2017-ben is egész sor rangos országos horgászversenynek lesz a házigazdája Somogy.
A rangos viadalok sora Balatonújlaknál a Nyugati-övcsatornán kezdődik a sorrendben negyedik Top Mix-Preston Kupa feeder-versennyel április utolsó hétvégéjén. Ezt követi egy héttel később az immár 16. Top Mix Kupa úszós erőpróba, amely szintén országos ranglistaverseny lesz. Csak érdekességként: tavaly egy híján 150-en (!) faggatták két napon át kitartóan a vizet, ami új rekordot jelentett. Szintén Balatonújlak lesz a házigazdája a II. feeder-klubcsapat ob-nak (május 26–28.).

A versenyhelyszínek közé az idén bekapcsolódik a Sió-csatorna is, ahol a két felvonásból álló XI. műlegyező ob második fordulóját rendezik majd (június 3–4.).

Népes mezőny várható a már hagyományosnak mondható nemzetközi balatoni „megmozdulásokra", így a III. IBCC-re (április 23–29.), a szintén III. Heathland Feeder Kupára (május 13–14.) és az V. Balatoni Bojlis Kupára (szeptember 30–október 7.).

A Kaposvár melletti Deseda a pontyo(zó)kra lesz idén „kihegyezve". A sort még tavasszal a II. Deseda Kupa (május 24–28.) nyitja, az ősszel pedig rendesen besűrűsödnek az események. Az elmúlt két évhez hasonlóan a Desedán rendezik a IX. pontyfogó országos bajnokság első (június 22–25.) és második fordulóját (július 20–23.) – a zárórát ezúttal a Maconkai-víztározón tartják majd –, a vb főpróbáját pedig a Deseda Open (augusztus 31–szeptember 3.) jelenti. A hazai rendezésű horgászversenyek csúcseseménye a szeptember 20-a és 23-a között esedékes desedai pontyfogó-világbajnokság lesz.

A rangos desedai horgászversenyek lezárását az október első napján esedékes Daiwa Pergető Kupa jelenti majd.